Cognitieve gedragstherapie | EMDR | Leefstijltraining | Mindfulness | Partner-relatietherapie
Wat doen we?

De ME-motion leefstijltraining is een training ter bevordering van gezond gedrag, zoals bewust eten en voldoende bewegen.

Onder professionele begeleiding (GZ-psycholoog/gedragstherapeut) wordt een kortdurende intensieve training aangeboden waarin uw wens, zoals bewuster eten of voldoende bewegen, wordt omgezet in een haalbaar doel. Stap voor stap zullen we u begeleiden om dit doel te bereiken, uw gezondheid te verbeteren en om uw nieuwe gezonde gedrag ook daadwerkelijk vol te houden.

In de training is aandacht voor het versterken van uw positief zelfbeeld, het herkennen van valkuilen en het overwinnen van moeilijke momenten.

De training kan zowel individueel als in groepverband aangeboden worden.


Verbetering gezondere leefstijl zet niet door

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders zijn het afgelopen jaar niet echt gezonder gaan leven. De rokers namen geen afscheid van de tabak, het overgewicht bleef en bijna een op de twee mensen bewoog onvoldoende. De zware drinkers matigen zich wel iets. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Trouw 17 maart 2009
Waarom doen we het?

Om een lichaam fit te maken en te houden zijn er vele mogelijkheden. De meesten van ons kennen ook wel de goede voornemens die er toe leiden dat we fanatiek beginnen met sporten of gezond te eten. Moeilijker is het vaak om deze goede voornemens om te zetten in een structurele aanpassing in het leven. Van belang hierbij is dat de wil er echt is. De knop moet om. Als de gezonde leefstijl een vast patroon wordt in het leven, zal dit zorgen voor zelfvertrouwen en zal het steeds makkelijker zijn vol te houden.
De juist psychologische inslag die ME-motion gebruikt in de leefstijltraining heeft een meerwaarde boven de al bestaande, alleen op beweging gerichte, programma’s.

Klik hier voor verdere informatie.

>>> terug naar behandelvormen