Veel gestelde vragen

Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we de veel gestelde vragen reeds onderverdeeld in een aantal categorieën. Mocht u geen antwoord op uw vraag kunnen vinden, neem dan contact met ons op.
U kunt uw vraag mailen naar: contact@me-motion.com.
Binnen vijf werkdagen ontvangt u een antwoord op uw vraag.


Psychologenpraktijk

Met welke klachten kan ik bij de ME-motion psychologenpraktijk terecht?
U kunt bij ons terecht voor onder andere de volgende klachten: Twijfelt u of uw klacht hieronder valt of twijfelt u of u met uw klacht of probleem bij ons aan het goede adres bent, neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen (+31(0)6 15 94 43 22) of mailen (contact@me-motion.com).

Wat kost een behandeling en door wie wordt dat betaald?
De behandeling wordt (grotendeels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Eerstelijns psychologische zorg wordt tot een maximum van vijf sessies vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekering. De nieuwe zorgverzekeringswet verlangt een eigen bijdrage van 20 euro per sessie. Als u een aanvullende verzekering heeft worden mogelijk meer vergoed. Raadpleeg hiervoor de polis van uw zorgverzekering.

Uit hoeveel sessies bestaat een behandeling?
Over het algemeen zijn 8 sessies voldoende en kan de behandeling daarna afgesloten worden. Soms is er spraken van meer ernstige problematiek en kan er gebruik worden gemaakt van extra behandelsessies.

Hoe lang duurt een behandeling?
De duur van een behandeling hangt af van de problematiek. De behandeling start met een intakegesprek. In dit gesprek zullen uw klachten ge´nventariseerd worden en aan de hand daarvan zal een inschatting gemaakt worden van het aantal sessies dat u nodig heeft . De sessies zullen aanvankelijk eenmaal per week plaatsvinden, waarna de frequentie geleidelijk zal afnemen. Dit alles natuurlijk in overleg met u.

Hoe kan ik me aanmelden voor een behandeling?
U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Deze vindt u op onze website onder ´contact`. Tevens kunt u zich per telefoon aanmelden +31(0)6 15 94 43 22 of per mail contact@me-motion.com

Hoe snel kan ik in behandeling komen?
Nadat wij uw gegevens hebben ontvangen, zullen wij u benaderen voor het maken van een eerste afspraak. Wij streven er naar de eerst afspraak binnen twee weken na aanmelding te plannen om zo te zorgen dat u zo spoedig mogelijk met uw behandeling kan starten.

Wie wordt mijn behandelaar?
U heeft gedurende de behandeling 1 behandelaar. Om er voor te zorgen dat u zo snel mogelijk uw behandeling kan starten zou het echter kunnen dat de psycholoog waarmee u het eerste gesprek -uw intakegesprek- heeft, niet dezelfde is als uw behandelaar.